Washington Post: Biden '40 bebeğin kafası kesildi' yalanını kasten söyledi

Washington Post: Biden '40 bebeğin kafası kesildi' yalanını kasten söyledi

Biden'ın konuşmasından kısa bir süre sonra Beyaz Saray yaptığı açıklamada 'kafası kesilen bebekler' haberinin doğruluğunun teyit edilmediğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı sırasında "bebeklerin kafalarının kesildiği" yönündeki asılsız haberleri tekrarlamaktan kaçınması yönündeki danışman tavsiyesini reddettiği bildirildi.

Washington Post'un haberine göre, Beyaz Saray'daki bazı danışmanlar Başkan'a "Hamas'ın bebeklerin kafasını kestiği yönündeki haberlerin doğrulanmamış olması nedeniyle bu tür haberlere değinmemesi" yönünde ricada bulundu.

İlk iddia İsrailli bir haber kuruluşu tarafından ortaya atılmış ve bu haber dünya genelindeki medya kuruluşları tarafından gündeme getirilmişti.

Ancak herhangi bir İsrailli ya da uluslararası kaynak tarafından böyle bir kafa kesme olayı hiçbir zaman doğrulanmadı.

Biden'ın konuşmasından kısa bir süre sonra Beyaz Saray yaptığı açıklamada haberlerin doğruluğunun teyit edilmediğini belirtti.

Washington Post'un Pazar günü yayınladığı haberde, Beyaz Saray'da Biden'ın uzun süredir görev yapan kıdemli yardımcıları ile bir dizi genç çalışan arasında Gazze'deki çatışmanın ele alınışına ilişkin "bir dereceye kadar" bölünmeler olduğu ifade edildi.

Habere göre, Washington Post'a konuşan iki Beyaz Saray yetkilisi, Biden 10 Ekim'deki İsrail yanlısı büyük konuşmasını hazırlarken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in konuşmaya İslam düşmanlığını kınayan bir satır eklemesini önerdiğini söyledi.

Haberde, Harris'in "İslamofobinin 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra yıllarca Müslüman ve Arap toplumlarının başına bela olduğunu" belirttiği ve Biden'ın da bu öneriyi kabul ettiği" ifade edildi.

Ancak haberde, "Biden diğer önerileri reddetti, örneğin bazı danışmanların Hamas'ın bebeklerin kafasını kestiğine dair haberlerin doğrulanmamış olması nedeniyle bu satırları çıkarması yönündeki tavsiyelerini geri çevirdi" denildi.

'Duygularla güreşmek'

Habere göre Biden, 25 Ekim'de Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verdiği ölü sayısına şüpheyle yaklaşırken zaman zaman savaşla ilgili kendi duygularıyla boğuşuyor gibi görünüyordu.

Ertesi gün, Biden önde gelen beş Müslüman Amerikalı ile bir araya geldi ve bu kişiler onun ölen sivillere karşı duyarsızlığını protesto ettiler.

Haberde, toplantı hakkında bilgi sahibi iki kişiden alıntı yapılarak, Biden'ın onların anlattıklarından etkilenmiş göründüğü belirtildi.

Biden'ın "Özür dilerim. Kendimi hayal kırıklığına uğrattım... Daha iyisini yapacağım" dediği bildirildi.

Haber, Biden'ın İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkesin İsrailli esirler serbest bırakıldığı sürece devam edebileceğine dair umudunu dile getirdiği sırada yayınlandı.

Hamas, Gazze'de yedi hafta süren İsrail saldırılarının ardından dört günlük ateşkes anlaşması çerçevesinde son üç günde 39'u İsrail'e olmak üzere toplam 58 esiri serbest bıraktı.

İsrail ise aynı süre zarfında 117 Filistinli esiri serbest bıraktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda yarısından fazlası kadın ve çocuklardan oluşan 15.000'den fazla Filistinlinin öldüğünü bildiriyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.