Yabancı Şii militanlar ağır kayıplara rağmen Suriye'de etkinliğini artırıyor

Yabancı Şii militanlar ağır kayıplara rağmen Suriye'de etkinliğini artırıyor

İran tarafından desteklenen yabancı Şii militanlar ülkedeki etkinliğini günden güne artırıyor.

İran tarafından desteklenen yabancı Şii militanlar ülkedeki etkinliğini günden güne artırıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İran tarafından desteklenen yabancı Şii milisler Suriye'nin doğusunda IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırılarda ağır kayıplar verdi.

Suriye'den haber aktarımı yapan "Qasioun Ajansı" tarafından aktarılan bilgilere göre, ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor bölgesi kırsalında IŞİD tarafından Mart ayında düzenlenen saldırılarda İran destekli yabancı Şii milisler ağır kayıplar verdi.

"Fatimiyyun Tugayı" olarak bilinen ve büyük çoğunluğunu Afgan asıllı Şii milislerin oluşturduğu grubun kontrolünde bulunan mevzilerin IŞİD tarafından yoğun olarak hedef alındığını aktaran yerel kaynaklar, IŞİD'in bölgedeki saldırılarını yoğunlaştırdığını kaydetmekte.

51 kişi için sembolik tören

Öte yandan, Suriye'de devam eden çatışmalarda ölen 51 yabancı Şii milis için İran'ın Meşhed kentinde sembolik bir cenaze töreni düzenlendi. Suriye'de öldürülen 51 Şii milisin tamamının Afgan asıllı olduğu belirtildi.

Doğu Guta'daki sadırılara katıldılar

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İran destekli yabancı Şii milisler, Doğu Guta'da muhaliflere yönelik düzenlenen saldırılara da katıldı. Milislerin Doğu Guta'ya, Suriye'nin doğusundan sevk edildiği belirtiliyor.

Deyr ez Zor'da eğitim kampları var

Afgan asıllı Şii milislerin oluşturduğu Fatimiyyun Tugayı'nın Halep ve Deyr ez Zor bölgesinde askeri eğitim kamplarının bulunduğunu aktaran yerel kaynaklar, militanların kenti sosyal medya ağlarından bölgedeki eğitim kampına ait görüntüler paylaştığını ifade etmekte.

Milis grubun Halep'teki eğitim kampının görüntüleri:

f1.jpg

f22.jpg

f11.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.