Yahudi örgüt: 28 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da yıkıma başlayacağız

Yahudi örgüt: 28 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da yıkıma başlayacağız

Yahudi aşırı sağcı bir grup, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Kubbetüs Sahra'nın yıkmak istediklerini ilan etti.

Yahudi aşırı sağcı bir grup, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Kubbetüs Sahra'nın yıkılması çağrısında bulundu.

Filistinlilerin tamamen Arap ülkelere sınır dışı edilmesini savunan aşırı sağcı Lehava örgütünün lideri Bentzi Gopstein sosyal medya üzerinden tüm Yahudilere yaptığı çağrıda, İsrail'in resmi bayramı olarak bilinen 28 Mayıs "Kudüs Günü'nde" Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeyi ve Kubbetüs Sahra'yı yıkmayı teklif etti.

Yahudiler, 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa bölgesini işgal etmesini "Kudüs günü" olarak kutluyor. 'Kudüs günü' kapsamında Yahudiler, İsrail bayrakları ile Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "bayrak yürüyüşü" düzenliyor.

Middle East Eye'ın haberine göre, Kubbetüs Sahra'yı yıkarak yerine bir Yahudi tapınağı inşa etme fikrini esas alan örgüt lideri, "Kudüs Günü, Kubbetüs Sahra'nın yıkımına başlanacağı gündür." dedi.

Gopstein bu sözleri bölgedeki Filistinliler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Ayrıca Lehava örgütünün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Kubbetüs Sahra'nın görüntüsü üzerinde oynanarak bir ekskavatör tarafından yıkılacağı an betimlendi.

yhd-kb-sahra.png

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, örgütün Kubbetüs Sahra'yı yıkma planlarını kınadı ve Lehava'yı "Yahudi terör grubu" olarak nitelendirdi.

Son dönemde Yahudiler, Mescid-i Aksa bölgesinde baskınlarını artırdı. Yahudilerin Mescid-i Aksa çevresinde ibadet etmesi bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu. İsrail ile Ürdün arasında yapılan anlaşmaya göre Yahudilerin Aksa içerisinde ibadet etmeleri yasak.

Lehava örgütü, geçtiğimiz ay seferberlik ve silahlanma çağrısında bulunmuş ve "Araplara ölüm" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşler düzenlemişti.

İbranice'de 'alev' anlamına gelen Lehava, "Kutsal Topraklarda Asimilasyonun Önlenmesi" manasına geliyor. Örgüt, mart ayındaki seçimlerde parlamentoya girmeyi başaran Dindar Siyonist partisi tarafından destekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.