Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Filistin'de Yahudi yerleşimcilerin ihlal ve saldırıları tüm hızıyla sürüyor.

Filistin'de Yahudi yerleşimcilerin ihlal ve saldırıları tüm hızıyla sürüyor.

Yahudi yerleşimcilerin dün gece ve bugün sabah Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılar düzenledikleri ve bu saldırılarda Filistinlilerden yaralananlar olduğu bildirildi.

Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin araçlarına da  saldırarak büyük miktarlarda maddi hasarlara neden oldular.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Kudüs'te dün düzenlenen saldırı sonra Yahudi yerleşimciler İsrail bayraklarıyla gösteriler düzenleyip, Arapların öldürülmesini isteyen sloganlar attılar.

Kudüs'ün Şaafat mülteci kampında ve Silvan bölgesinde Kudüslülerle, İsrail askerleri tarafından himaye edilen yerleşimciler arasında çatışmalar çıktı.

Batı Şeria'nın El-Halil, Nablus ve Beytlahim şehirlerinde, Yahudi yerleşim merkezlerine giden yolların kavşak noktalarında buluşmaları yönünde çağrılar yapılması üzerine yerleşimciler de buralarda toplanarak Filistinlilere yönelik saldırılar düzenlediler.

Saldırıya uğrayan ev ve araçlarda bulunan Filistinlilerden yaralananların oldığı bildirildi.

Uluslararası hukuka göre yasa dışı sayılan yerleşim yerlerinde yaşayan Yahudiler, yoğun bir biçimde silahlanarak ve İsrail hükümetinden de destek alarak Filistinlilere yönelik saldırılar düzenliyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.