Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırıyor

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırıyor

Filistin Yönetimi, bir yerleşimcinin öldürülmesini bahane eden Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria genelinde Filistinlilere saldırıya geçtiğini belirtti.

Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimcinin kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi sonucunda, bölge genelinde Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırılar düzenlediği belirtiliyor.

Batı Şeria'da yaşayan Yahudi yerleşimci Yehuda Dimentman, geçtiğimiz gece yaşadığı yerleşim biriminin dışında uzaktan açılan ateşle öldürülmüştü. Bunun ardından Batı Şeria genelinde yaşayan Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırılar düzenlemeye başladı.

Filistin Yönetimi Yahudi yerleşimcilerin daha savunmasız oldukları için Filistinli köyleri hedef aldığını, silahlı gruplar halinde baskınlar düzenleyip Filistinlileri darp ettiklerini, ev ve araçlarına zarar verdiklerini, güvenlik güçlerinin kendilerine engel olmayıp onları bilakis bu saldırılara teşvik ettiğini belirtti.  

Batı Şeria'yı 1967'de işgal eden İsrail, burada toprak gaspıyla Yahudi yerleşim birimleri kurmuştu. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 700 bini aşkın Yahudi yerleşimci yaşıyor. İsrail bu bölgelerde yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeye devam ediyor. Ağır silahlarla donatılmış olan bu Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da Filistinlilere sık sık saldırı düzenlemekle suçlanıyorlar.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.