Yapıcıoğlu: Siyasetimizi dinimizin çizmiş olduğu meşru dairede yapmaya çalışıyoruz

Yapıcıoğlu: Siyasetimizi dinimizin çizmiş olduğu meşru dairede yapmaya çalışıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu katıldığı programda kullandığı ifadelerden öne çıkanlar şu şekilde:

"Bir zamanlar biri ‘Siz dinci misininiz?’ sorusunu sormuştu. Bende cevaben ona dedim ki; "Pardon sizin memleketinizde ‘dinci veya İslamcı’ ne anlama geliyor? Bizim memleketimizde ‘ayakkabı satana ayakkabıcı, yumurta satana yumurtacı’ diyorlar.

Bence dinci şudur; "Dini hassasiyeti olmadığı halde, dünya menfaati için yada siyasi çıkar için kendisini dindar gibi gösteriyorsa o dincidir.

Ama bir kişi kendi inancını yaşamaya çalışıyorsa o dindardır. Biz dindar insanlarız, inancımızı yaşamaya çalışıyoruz. Siyasetimizi dinimizin bizim için çizmiş olduğu meşru dairede yapmaya çalışıyoruz.

Siyasi rakiplerimiz bize iftira atsalar bile benim inancım bana iftira atmayı yasaklıyor. Siyasi çıkar elde etme adına da olsa ben hiçbir siyasi rakibime asla iftira atmayacağım, varsa gerçek bir kusuru, ben onu dile getiririm, ama ben ona asla iftira etmem, onun bana iftira etmiş olması da benim ona iftira etmeme yol açmayacak.

Ticaretimi de siyasetimi de aile hayatımı da sosyal ilişkilerimi de; Rabbimin benim için çizmiş olduğu sınırlar içerisinde inancımıza göre yaşarız. Biz böyle bir siyasi kadroyuz, hayatımızın her alanında inancımızı yaşamaya çalışan insanlarız."

HÜDA PAR geçtiğimiz seçimlere AK Parti listelerinden girmiş ve dört milletvekili çıkarmıştı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum