Yasin Aktay: Türkiye'nin İhvan'a destek olmak gibi resmi bir siyaseti yok

Yasin Aktay: Türkiye'nin İhvan'a destek olmak gibi resmi bir siyaseti yok

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "Türkiye’nin İhvan’a ana destek olmak gibi resmi bir siyaseti yok." dedi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "Türkiye’nin İhvan’a ana destek olmak gibi resmi bir siyaseti yok." dedi. 

Yeni Şafak'taki köşesinde, "BAE Türkiye’ye şart ileri süreceğine hesap vermeli" başlıklı yazısında Türkiye'nin İhvan'a destek olmak gibi resmi bir siyasetinin olmadığını ifade etti.

Aktay'ın yazısından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"BAE’nin son yıllarda Türkiye’den bir şey talep etmeyi, hele Türkiye’ye karşı ilişkiyi normalleştirmek için bırakın şart ileri sürmesini, irtikap etmiş olduğu cürümler dolayısıyla Türkiye’ye ve bütün insanlığa hesap vermesi gerekiyor. Yemen’de, Mısır’da, Libya’da, Suriye’de, Somali’de ve tabi Türkiye’de işlediği sistematik suçlar dolayısıyla hesap vermesi gerekirken böyle saçma bir şart ileri sürmek de ne demek?"

"Şartın içeriği tamamen saçma, çünkü her şeyden önce Türkiye’nin İhvan’a ana destek olmak gibi resmi bir siyaseti yok.

Karşılıklı egemenliğe saygıdan bahseden Gargaş’ın bir cümle sonrasında Türkiye’yi hem İhvan’a destek olmakla suçlayıp hem de bu destekten vazgeçmeye çağırması, en hafif deyimle ne dediğini bilmediğini gösteriyor. Öyle özel bir kararı veya siyaseti yok, ama diyelim ki Türkiye İhvan’ı destekliyor, bundan sana ne? Türkiye her ne yapıyorsa kendi egemenlik hakkı çerçevesinde yapıyor. Esas BAE, kendi ülkesindeki bütün muhalifleri zaten tamamen tasfiye etmiş, darağaçlarında veya hapislerde ölüme terk etmiş durumda, yetmiyor başka ülkelerde İhvan olarak bilinen herkesi avlamaya girişmiş, bunu yaparken her çeşit insanlık suçu işlemekten geri durmuyor.

Kendisine başka ülkelerde olup biten her şeye müdahale etme hakkı gören BAE’nin bu hakkı nereden aldığını soruyoruz. Aslında bu işgüzar tutumu dolayısıyla Mısır’da yaşanan Rabia meydanı katliamından da şu anda hapiste bulunan 60 binin üzerindeki İhvan’ın maruz kaldıkları insan hakkı ihlallerinin hepsinin sorumluğunu da üstlenmiş oluyor."

"Türkiye Mısır’da haksız idam veya hapisten kaçan insanlara İhvan olup olmadıklarına bakmaksızın kapılarını kapatmadığında İhvan’ı desteklemiş olmuyor, sadece “kendi egemenlik hakları” çerçevesinde insan hayatına ve onuruna saygı siyasetini uygulamış oluyor. Mısır’da rejimin insan hayatına, onuruna hiç bir saygısı yok."

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.