Yemen hükümeti İran'a yönelik baskının artırılmasını istedi

Yemen hükümeti İran'a yönelik baskının artırılmasını istedi

Yemen hükümeti, İran'a yönelik silah ambargosunun uzatılmasını talep etti.

Yemen hükümeti, İran’a silah ambargosunun uzatılmasını ve İran rejimine bölgedeki tüm faaliyetlerini durdurması için uluslararası baskının yoğunlaştırılmasını talep etti.

Söz konusu açıklama, Yemen ordusunun Husilerin silah kaçakçılığı şebekesinin çökertildiğini duyurmasının ardından geldi.

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu çökertilen hücre üyelerinin İran’da eğitim aldıklarını ve İran Devrim Muhafızları ile ilişkileri olduğunu itiraf ettiğini bildirdi.

Bakan İryani, bunun İran’n silah kaçakçılığı operasyonlarını yönetme ve bölgedeki yıkıcı gündemini uygulamak için Husileri silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füzelerle desteklemedeki rolünün kesin kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Enformasyon Bakanı, Twitter açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı;

“İtiraflar, İran destekli Husi milislerin Stockholm Anlaşması’nı istismarını, Hudeyde, Salif ve Ras İsa limanlarını İran silahlarının kaçakçılığı için bir kanal olarak kullandığını, Yemen'deki terör eylemlerini artırdığını, Suudi Arabistan’daki sivil nesnelerin yanı sıra Kızıldeniz’deki petrol tankerleri ve ticari gemilerin hedef alınmasını doğruluyor. İran rejiminin Husi milislere sürekli silah tedarikinin Yemen kriziyle ilgili uluslararası kararların açık bir ihlali olduğunu da gösteriyor.”

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.