Yemen: Marib'de devam eden çatışmalarda 100'den fazla ölü var

Yemen: Marib'de devam eden çatışmalarda 100'den fazla ölü var

Yemen'in orta kesiminde yer alan stratejik Marib kenti yakınında devam eden çatışmalarda ölü sayısının 100'ü aştığı bildiriliyor.

Yemen'in orta kesiminde yer alan stratejik Marib kenti yakınında devam eden çatışmalarda ölü sayısının 100'ü aştığı bildiriliyor.

AFP'nin, Suudi Arabistan destekli hükümet kaynaklarından aktardığı bilgilere göre Marib cephe hattında son 3 günde yaşanan çatışmalarda 111 kişi öldü.

Ölenlerin 29'unun hükümet güçlerinden, 82'sinin ise İran destekli Husilerden olduğu öne sürüldü.

Hükümet güçlerinin gerçek ölü sayısının aktarılandan daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarına rağmen İran destekli Husiler, Marib kent merkezine ilerleyişlerine bir süredir devam ediyor.

Petrol zengini Marib bölgesinin merkezi olan Marib şehri, aynı zamanda Suudi Arabistan destekli hükümet güçlerinin ülkenin kuzey kesimindeki son kalesi niteliğinde.

Husilerin Marib'i ele geçirerek Yemen'deki etkinliklerini artırma arayışında olduğu vurgulanıyor. Marib'e yönelik Husi saldırısı, bu yılın Şubat ayından bu yana devam ediyor.

Yemen'de savaş

Suudi Arabistan, Yemen'de İran destekli Husilere karşı 2015 yılında askeri operasyon başlatmıştı. Operasyonda ciddi bir kazanım elde edilemezken, Yemen'de insani kriz daha da derinleşti.

Güney Geçiş Konseyi'ni destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan'ın sahadaki ihtilaflarından da yararlanan Husiler, uzun süren çatışmasız dönemin ardından ilerleyişe geçmiş durumda.

Petrol zengini bölgede Husilerin ilerleyişinin, İran destekli güçlere Yemen'de avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.