Yemen'de 15 bin esir karşılıklı olarak serbest bırakılacak

Yemen'de 15 bin esir karşılıklı olarak serbest bırakılacak

Yemen konulu İsveç görüşmelerinde esirlerin serbest kalması konusunda ilerleme sağlandı.

İsveç'teki Yemen görüşmelerinde esir takasına dair anlaşmaya varıldığı ile ilgili haberler bugün basına yansımıştı. Anlaşma kapsamında serbest bırakılması planlanan esirlerin toplam sayısı ise belli oldu. 

Husiler tarafından bugün yapılan açıklamaya göre görüşmeler kapsamında toplam 15 bin tutuklunun ismi karşılıklı olarak taraflara iletildi.

Uluslararası olarak tanınan Yemen hükümetinden bir kaynak da Husilere toplam 8200 tutuklunun isminin iletildiğini ifade etti. Hükümet kaynağı toplam sayıya dair bir bilgi ise vermedi. Her iki taraf da isim listesini tekrar gözden geçirmek için yaklaşık 2 haftalık bir süreye sahip. Esirlerin kısa bir süre içerisinde karşılıklı olarak serbest bırakılmaya başlanması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Husilerle Yemen hükümeti arasında geniş çaplı bir esir takasının yolda olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.