Yemen'de 530 bin kişi açlık ve soğuk tehdidi altında

Yemen'de 530 bin kişi açlık ve soğuk tehdidi altında

Yemen'de üç yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş sebebiyle dağlık bölgelere sığınan 530 bin kişi hem açlık hem de soğuk tehlikesiyle karşı karşıya.

Üç yıldan uzun bir süredir iç savaşın devam ettiği Yemen'de yerinden edilmiş yarım milyondan fazla kişi kış şartlarından dolayı açlık ve soğuk tehdidi altında.

İngiltere merkezli Oxfam yardım kuruluşunun Yemen Direktörü Muhsin Sıddıki Çarşamba günü bir açıklama yaparak 530 bin kadar Yemenlinin ülkenin dağlık bölgelerinde derme çatma barınaklarda kaldığını ve soğuktan korunacak imkânlarının olmadığını söyledi.

Sıddıki, "Dondurucu soğuklar, umutsuz açlık koşullarının ortasında mücadele veren ailelere vuran son darbe olabilir" ifadesini kullandı.

14 milyon kişi 'aç'

Oxfam verilerine göre Yemen'de süren savaştan dolayı 14 milyon kişi açlık çekiyor. Ülkede altı ay ile beş yaş arasındaki tüm çocukların neredeyse yarısı yeterli beslenemiyor.

Yaklaşık 28 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 75'i acil insani yardıma ihtiyaç duyarken, Birleşmiş Milletler'e göre dünyanın en büyük insani krizi Yemen'de yaşanıyor.

Hudeyde'de kırılgan ateşkes

Hudeyde kenti ve Yemen'e ulaştırılan yardım malzemesinin yaklaşık yüzde 80'inin giriş kapısı olan limanında sağlanan ateşkese rağmen bölgeden aralıklı olarak silah sesleri yükseliyor.

Taraflar birbirlerini ateşkesin şartlarına uymamakla suçlarken, BM güdümündeki bir komitenin çatışmasızlık durumunu gözlemlemesi bekleniyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, komitenin bir an önce bölgeye ulaşmasını ve Husilerin kentin dış bölgelerinden çekilmesini gözlemlemesini talep ediyor.

Hollandalı bir general liderliğindeki bir BM timinin bu hafta sonuna doğru Hudeyde'ye doğru hareket etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.