Yemen'de Husilerden askeri mezuniyet törenine saldırı: 3'ü çocuk 9 ölü

Yemen'de Husilerden askeri mezuniyet törenine saldırı: 3'ü çocuk 9 ölü

Yemen'de İran destekli Husiler'in Dali şehrinde gerçekleşen askeri mezuniyet törenini vurması sonucu 3'ü çocuk 9 kişi öldü, 20'den fazla kişi de yaralandı.

Yemen'de Husiler, kendilerine muhalif Hizam el Emni güçlerinin askeri mezuniyet törenine silahlı insansız hava aracıyla saldırdı.

Saldırı, Dali kentindeki mezuniyet töreninin bitiminde gerçekleştirildi ve olayda en az 6 asker ile 3 çocuk hayatını kaybetti. Olayda 20'den fazla kişi de yaralandı.

Başkent Sana dahil Yemen'de önemli kentlerin kontrolünü elinde bulunduran İran destekli Şii Husilerden konuya ilişkin açıklama ya da yalanlama gelmedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın devam ettiği Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.