"İran destekli Husiler Yemen'de barış istemiyor"

"İran destekli Husiler Yemen'de barış istemiyor"

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi 'Husilerin eylemleri barış istemediklerini gösteriyor' diye konuştu.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, İran destekli Husilerin Marib şehrinin kuzeybatısında Başkanlık Koruması Dördüncü Tugay kampını hedef aldığı saldırıya ilişkin Marib Valisi Tümgeneral Sultan el-Arade ve Yemen Silahlı Kuvvetler Genel Müfettişi Tümgeneral Adil el-Kamiri ile telefon görüşmesi yaptı.

Yemen resmi haber ajansı SABA’ya göre Hadi, söz konusu her iki görüşmede 70 askerin ölmesine yol açan saldırı hakkında geniş bilgi aldı.

"Ülkeyi bu darbecilerden kurtarma, güvenlik ve istikrarı sağlama, tüm düşmanca planların başarısız kılınması için teyakkuz halinde savaşmaya hazır olma ve askeri görevlerin uygulanmasının" önemine dikkat çeken Hadi, "Husilerin eylemlerinin dini ve ahlaki değerlerden yoksun olduklarının bir göstergesi olduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanı, Yemen halkının Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu’nun desteğiyle Yemen ve bölgeye yabancı olan nefret dolu mezhep projelerini püskürtmeye kararlı olduğunu vurgulayarak, “Husi milislerinin utanç verici eylemleri barış istemediklerini gösteriyor. İran'ın bölgedeki hedefleri için ucuz bir araç oluşturuyorlar” dedi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.