Yemen'de Islah Partisi'nün üst düzey yöneticisine suikast

Yemen'de Islah Partisi'nün üst düzey yöneticisine suikast

Yemen'in Taiz şehrinde Müslüman Kardeşlerin Yemen kolu sayılan Islah Partisi yöneticisine suikast düzenlendiği bildirildi.

Müslüman Kardeşler'in Yemen kolu sayılan Islah Partisi'nin liderlerinden Ziyaul Hak Ehdel'e Yemen'in Taiz şehrinde suikast düzenlendiği bildirildi.

Parti yöneticilerinden Ehdel, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Suikasta dair yapılan resmi açıklamada failin kim olduğuna dair bir ayrıntı paylaşılmadı.

Ehdel, Taiz bölgesinde Islah Partisi'nin en önemli liderlerinden biriydi.

Yerel kaynaklar ve bölge uzmanları bu suikastın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı kişilerce gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

BAE, Yemen'de İslami yapılara karşı giriştiği mücadele kapsamında birçok önde gelen ismi suikastlarla hedef alıyordu.

Müslüman Kardeşler'in Yemen kolu olarak bilinen Abdulmecid Zindani (1942-) liderliğindeki Islah Partisi ön örgütlenmelerinin ardından resmi olarak aynı zamanda Kuzey ve Güney Yemen'in birleştiği yıl olan 1990'da kurulmuştu.

2014'te Husilerin Yemen'in başkenti Sana'yı ele geçirmesi üzerine Abdulmecid Zindani Suudi Arabistan'a yerleşti. Fakat Suudi rejiminin Müslüman Kardeşler'i terörist ilan etmesiyle Ekim 2017'de Zindani Suudi Arabistan'da ev hapsine alındı. Kasım 2020'de Suudi Arabistan'dan ayrılmasına müsaade edilen Zindani Türkiye'ye yerleşti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.