Yemen'de Marib'i ele geçirme savaşı sürüyor: 200'ü aşkın ölü

Yemen'de Marib'i ele geçirme savaşı sürüyor: 200'ü aşkın ölü

Yemen'de İran destekli Husiler ve Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasında kanlı çatışmalar devam ediyor.

Yemen'de İran destekli Husiler ve Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasında kanlı çatışmalar devam ediyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Husilerin stratejik Marib kentini ele geçirmek için saldırıları devam ederken, Marib ilinin yanı sıra Şebva ve Beyda illerinde de savaş devam ediyor.

Son 24 saat içerisinde Suudi Arabistan'ın hava saldırılarında ve sahada yaşanan çatışmalarda Husilerin saflarında 125'ten fazla ölü olduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümet güçlerinin kaybının ise 70'i aştığı bildirildi.

Marib önlerinde savaş sürerken, yaklaşık bir senedir Marib'i kontrol altına almak içni verilen savaşta iki tarafın da kaybı binlerle ifade ediliyor.

Marib çatışmaları

Stratejik açıdan önemli Marib kenti Mansur Hadi hükümeti güçlerinin elinde bulunuyor.

22 Şubat 2021'de Husiler Marib'i almaya yönelik bir saldırı başlatmıştı. Marib çevresi Husilerce kontrol altına alınsa da, Husiler ağır kayıplara rağmen şehre yaklaşmayı başaramadı.

Yemen'de kilitlenen savaştaki dengelerin, petrol zengini ve ülke içi ulaşım açısından stratejik konumda olan Marib şehrinin el değiştirmesi durumunda Husilerin lehine değişeceği tahmin ediliyor.

2014'ten bu yana devam etmekte olan Yemen iç savaşında 120 bin ila 230 bin kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.