Yemen'deki Hudeyde operasyonunda son durum

Yemen'deki Hudeyde operasyonunda son durum

Arap koalisyonu destekli güçlerin başlattığı Hudeyde operasyonunda son durum

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki koalisyon ülkenin en büyük dördüncü kenti ve Kızıldeniz üzerindeki ana limanı olan Hudeyde'ye 13 Haziran'da geniş çaplı bir askeri operasyon başlatmıştı.

Arap koalisyonunun hava ve kara desteğiyle ilerleyen Mansur Hadi hükümetine bağlı ordu güçleri ve milis güçler, kendi yaptıkları açıklamalara göre, kentin güneyindeki havaalanını ele geçirdiler.

Husiler havaalanının düştüğüne dair açıklamaları yalanlasa da Arap koalisyonu güçleri havaalanı içinden görüntüler yayınladı. 

Yerel kaynaklar havaalanı içindeki çatışmaların bitmediğini halen devam etmekte olduğunu ifade etse de, koalisyona bağlı güçler farklı eksenlerden Husi pozisyonlarına yönelik taarruzlar düzenlemeye başladı.

Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki ana limanı olan Hudeyde kentinin Husilerden ele geçirilmesiyle İran'ın ülkeye açılan bir kapısının kapatılacağı ifade ediliyor. 

Liman, Husiler için İran'dan sağlanan ikmal hattının önemli bir parçasını oluşturuyor.

Hudeyde ekseninde ortalama son durum:

h1-002.jpg

Yüksek çözünürlük için görsele tıklayın

Hudeyde kenti yakın plan:

h2-002.jpg

Yüksek çözünürlük için görsele tıklayın

Arap koalisyonu destekli Yemen güçleriyle İran destekli Husiler arasında devam eden çatışmalar, kentin doğu girişindeki Sana yolu kavşağı noktasında yoğunlaşmış durumda.

Hudeyde'nin başkent Sana'ya bağlanan doğu yolunun Husilerden ele geçirilmesi durumunda İran destekli milislerin kente yönelik önemli bir ikmal ve çekilme hattı kesilmiş olacak.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.