Yemen'in Hudeyde kentindeki çatışmalarda bir haftada 150 kişi öldü

Yemen'in Hudeyde kentindeki çatışmalarda bir haftada 150 kişi öldü

Yemen'ın batısında bulunan liman şehri Hudeyde'de son bir haftada yaşanan çatışmalarda en az 150 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen'ın batısında bulunan liman şehri Hudeyde'de son bir haftada yaşanan çatışmalarda en az 150 kişinin öldüğü bildirildi.

AFP'nin askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, son bir haftada şehir içerisinde ve çevresinde çatışamar günden güne ağırlaşıyor. Söz konusu çatışmalarda şimdiye kadar İran destekli Husilerin ve Suudi Arabistan destekli hükmet güçlerinin toplam kaybı 150'den fazla ölü ve 260'ı aşkın yaralıya ulaştı.

Çatışmaların, Husilerin şehrin güneyinde hükümet güçlerine saldırı düzenlemesi sonrası patlak verdiği, her iki tarafın da çatışmalarda bir ilerleme kaydedemediği bildirildi.

Sivil kayıplarına ilişkin bir açıklama ise yapılmış değil.

Hudeyde şehri

İran destekli Husilerin elindeki Hudeyde şehri, Yemen'e gönderilen insani yardımların giriş kapısı niteliğinde. Ülkeye yönelik gıda ve insani yardım maddelerinin yaklaşık yüzde sekseni Hudeyde Limanı'ndan ülkeye giriş yapıyor. Aynı zamanda Hudeyde, Husilerin dünyaya açılan tek kapısı niteliğinde.

Şehir Suudi Arabistan destekli güçlerin eline geçecek olursa Husilerin İran ile olan bağlantısı tamamen kesilecek.

Bu kapsamda yaklaşık 2 yıldır çatışmaların merkezleri arasında yer alan şehirde bir süre önce Birleşmiş Milletler öncülüğünde ateşkes sağlanmıştı.

Buna rağmen yer yer saldırıların sürdüğü bölgede BM'ye göre Ekim ayından bu yana saldırılarda 74 sivil öldü ve yaralandı.

Çatışma ortamının artması halinde Hudeyde bölgesinde savaşın yeniden başlayacağı ve insani krizin daha da derinleşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.