Yeni tedavi yöntemiyle kanser artık ölümcül olmayabilir

Yeni tedavi yöntemiyle kanser artık ölümcül olmayabilir

Uzmanlar, kanser tedavisinde hastalığı öldürücü olmaktan kurtaran yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemle kansere yakalanmayan bir kişiden kanser hastasına hücre nakledilebilecek.

İngiltere’de yayın yapan The Daily Telegraph gazetesi, Londra’daki Francis Crick Enstitüsü’nün kanser dâhil bazı hastalıklar için kontrol hücreleri sağlayacak ‘bağışıklık bankaları’ oluşturacağını bildirdi. Gazete, kanser hastalarının gelecek yıldan itibaren bu yeni tedaviyi alabileceklerini aktarırken, yeni yöntemin kademeli olarak hastalar üzerinde kullanılacağını duyurdu.

İmmünolog ve yeni tedavi yöntemini geliştiren uzmanlardan biri olan Adrian Heidi, "Bağışıklık sistemini kanserle mücadele için kullanmak, hastalık için ideal bir tedavi yöntemi. Bu yöntem birçok hastanın maruz kaldığı kimyasalın kullanımı da önler” dedi.

Bağışıklık bankaları oluşturma fikrinin birçok insanın tedaviye erişebileceği anlamına geldiğini belirten uzman, her yıl dünya çapında 35 bin insanın kanserden etkilendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.