Yeni Zelanda, Irak ve Afganistan'da kalmaya devam edecek

Yeni Zelanda, Irak ve Afganistan'da kalmaya devam edecek

Yeni Zelanda askerlerinin Irak ve Afganistan'da göreve devam edeceği ifade edildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkesinin Afganistan ve Irak'taki askeri varlığının bir süre daha devam edeceğini açıkladı.

Uzun süredir beklenen karara dair açıklama bugün yapıldı. Ardern, ülkesine bağlı birliklerin 2019 yılı ortasına kadar bölgelerde kalacağını, önümüzdeki yılın başlarında çekilme konusunun tekrar gündeme geleceğini ifade etti. Ardern, şimdi çekilirlerse Avustralya ile olan anlaşmalarına uymamış olacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni Zelanda askerleri bu iki bölgede Avustralya birlikleri ile beraber hareket ediyor. Yeni Zelanda'nın, eğitim görevlerinde yer almak üzere Afganistan'da 11, Irak'ta 143 askeri personeli mevcut. Afganistan'daki askerlerin 2019 yılının Eylül ayına kadar görece devam etmesi bekleniyor.

Hükümet ortaklarından Yeşiller Partisi, görev süresinin uzatma kararına karşı çıkıyor.

Yeni Zelanda ve Avustralya askerleri, IŞİD'e karşı savaşta 30 binden fazla Iraklı askeri gücü eğitmiş durumda. Bu da iki ülkeyi, ABD öncülüğündeki koalisyonun önemli katılımcılarından biri yapıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.