Hollanda Ortadoğu'da IŞİD operasyonlarından çekiliyor

Hollanda Ortadoğu'da IŞİD operasyonlarından çekiliyor

Hollanda, Irak ve Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırılarından çekilme kararı aldı.

Hollanda Kraliyet Hava Gücü'ne bağlı F-16 savaş uçaklarının, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı katıldıkları operasyonlardan çekileceği ifade edildi.

Geçtiğimiz gün Hollanda hükümeti tarafından yapılan açıklamada, kabinenin Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı F-16 kullanımında dair verdiği izni 31 Aralık'tan sonra uzatmayacağı ifade edildi.

2014 yılınan Ekim ayından bu yana Hollanda'ya ait 4 F-16 Irak'ta IŞİD'e karşı savaşa katılıyor. 2016 yılının başlarında bu görev Suriye'yi de kapsayacak şekilde genişletilmişti. 2 rezerve savaş uçağının da bulunduğu askeri misyonda yaklaşık 150 askeri personel de görev almaktaydı.

Hollanda hükümetinden gelen açıklamalar, IŞİD'in yeraltına çekildiği ve artık bu saldırılara ihtiyaç kalmadığı yönünde. Hollanda'ya bağlı hava kuvvetlerinin bu misyonda toplamda yaklaşık 1800 sorti gerçekleştirdi. Eğitim görevlerinde yer almak üzere bir grup Hollanda askerinin daha bölgede bulunmaya devam edeceği, bu sayının 100'e yakın olduğu belirtiliyor.

Irak ve Suriye'de ABD'nin başı çektiği IŞİD karşıtı koalisyonun düzenlediği hava saldırılarında ölen sivillerin sayısı binlerle ifade ediliyordu.

Hollanda Haziran ayında da Mali'de BM Barışgücü bünyesinden askerlerini çekmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.