Yeni Zelanda saldırganı 50 kişiyi öldürmekten yargılanacak

Yeni Zelanda saldırganı 50 kişiyi öldürmekten yargılanacak

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları düzenlediğini kabul eden Brenton Tarrant, 50 cinayetin yanı sıra 39 cinayet teşebbüsü ile de yargılanacak.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki camilere saldırı düzenleyen Avustralya vatandaşı olan Brenton Tarrant, yarın yeniden yargıç karşısına çıkacak. Tarrant 50 cinayetin yanı sıra 39 cinayet teşebbüsü ile de suçlanıyor.

Polis, Tarrant'in tutuklanmasının bir cinayet üzerinden gerekçelendirildiğini ancak yarın yapılacak duruşmada, 15 Mart saldırısının ölüm ve yaralamalarının tamamının hakkındaki suçlamalara ekleneceğini açıkladı.

28 yaşındaki Tarrant, Christchurch'teki duruşmaya, Auckland kentindeki yüksek güvenlikli cezaevinden video bağlantı aracılığıyla katılacak.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Tarrant'in duruşmaya katılımının kısa olacağı, avukatlık konusundaki tutumunun belirlenmesi süresince bağlantı yapılacağı belirtildi.

Tarrant, saldırı sonrası 16 Mart günü çıkarıldığı ilk duruşmada, mahkeme tarafından atanan avukatı kabul etmemiş, bu da hukuki süreçte kendini temsil ederek, mahkemeyi propaganda aracı olarak kullanabileceği endişesine neden olmuştu.

Mahkeme, Cuma günkü duruşmada Brenton Tarrant'a suçlu olup olmadığının sorulmayabileceğini de açıkladı.

Ülke medyasının, Tarrant'ı kameraya alması veya fotoğraflaması da mahkeme tarafından yasaklanmış durumda.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Tarrant'ın "terör saldırısı" düzenlediğini söylemişti.

Yeni Zelanda Cezaevi Kurumu'ndan geçen ay yapılan açıklamada, Tarrant'ın tecrit altında tutulduğu ve sürekli gözlemlendiği kaydedilmişti. Tarrant'ın gazete, radyo, televizyon erişimi bulunmadığı gibi ziyaretçiye de izin verilmiyor.

Ülke medyası hüküm giymesi halinde, Tarrant'ın aşırı sağcı görüşleri nedeniyle diğer mahkumlar tarafından hedef alınmaması için, uzun bir tecrit yaşayabileceği kaydediliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.