Yeni Zelanda polisi: Camilere tek bir kişi saldırdı

Yeni Zelanda polisi: Camilere tek bir kişi saldırdı

Yeni Zelanda polisi, Christchurch'deki camilere saldırı düzenleyenin bir kişi olduğuna inandıklarını bildirdi.

Yeni Zelanda Polis Şefi Mike Bush, geçtiğimiz Cuma günü Christchurch'deki camilere saldırı düzenleyenin bir kişi olduğuna inandıklarını söyledi.

Basın açıklaması yapan Bush,  “Bu korkunç olaydan sadece bir saldırganın sorumlu olduğuna inandığımızı vurgulamak istiyorum. Fakat bu, diğer insanların onu destekleme olasılığını göz ardı ettiğimiz anlamına gelmez ve bu hala araştırmamızın çok önemli bir parçası” dedi.

Diğer taraftan, cami saldırganı Brenton Tarrant'ın avukatı Richard Peters, müvekkilinin kendisini azlederek duruşmada kendisini temsil etmek istediğini ve akıl sağlığının yerinde olduğunu bildirdi. AFP’ye konuşan Peters, Tarrant’ın kendisini azlederek duruşmada kendisini temsil etmek istediğini söyleyerek, "Aşırı görüşlere sahip olmasının dışında Tarrant bana akıl sağlığı bozuk biri gibi gelmedi. Etrafında neler olup bittiğini anlıyor gibiydi" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.