Cami saldırısının ardından Yeni Zelanda'da silahlanma yasaları değiştiriliyor

Cami saldırısının ardından Yeni Zelanda'da silahlanma yasaları değiştiriliyor

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, ülkesinde yaşanan cami saldırılarının ardından silahlanma ile ilgili yasal düzenlemeleri değiştireceklerini açıkladı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının ardından silahlanmayla ilgili yasal düzenlemeleri değiştirme konusunda ilke kararı aldıklarını söyledi.

Ardern, bugün yapılan kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Alınan kararlarla ilgili basına ve kamuoyuna önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısı öncesinde detaylı bilgi vereceğim" dedi.

Ardern, "Böylece bu korkunç terör eyleminden 10 gün içerisinde toplumumuzu daha güvenli hale getireceğine inandığım reformları da açıklamış olacağız" diye konuştu.

Ardern konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Ancak kabine öncesi basına sızan haberlerde, cami saldırılarında kullanılan yarı otomatik silahların yasaklanmasının gündemde olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.