Yeni Zelanda saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Yeni Zelanda saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde bulunan iki camiye yönelik saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen saldırının baş zanlısı Brenton Tarrant (28) dün hakim karşısına çıktı. Tarrant ilk çıkarıldığı duruşmada cinayetten suçlanırken, 5 Nisan’da yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırıyı ‘bir terör saldırısı’ olarak nitelendirerek, güvenlik tehdit seviyesinin üst düzeye çıkarıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

Christchurch emniyet yetkilisi Komiser Mike Bush, saldırıya ilişkin soruşturmanın devam etmesi nedeniyle cenazelerin henüz ailelere telim edilemediğini açıklamıştı.

Başbakan, saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin, yetkililer tarafından bu akşamdan itibaren ailelere teslim edilmeye başlanacağını söyledi. Ardern polisin Yeni Zelanda’daki camileri korumak için dışarıda konuşlanacağı bilgisini de verdi.

Saldırıdaki yaralı sayısının 50 olduğunu kaydeden Komiser Bush, bunlardan 37’sinin Christchurch Hastanesi’nde tedavi altına alındığını, 12’sinin yoğun bakımda olduğunu ve bir çocuğun da Auckland'daki bir çocuk hastanesine nakledildiği bilgisini verdi. Bush, Cuma günü gözaltına alınan diğer üç kişinin saldırıya karıştığına inanmadığını da söyledi.

Saldırıda hedef alınanlar, Pakistan, Hindistan, Malezya, Endonezya, Türkiye, Somali ve Afganistan’dan gelen göçmenlerden oluşuyor. Kurban ailelerinin ifadeleri doğrultusunda oluşturulan listeye göre saldırıda hedef alınanların yaş aralığı 3 ila 77 arasında olurken, listede yer alanların kimlikleri yetkililer tarafından henüz resmen açıklanmadı.

Ancak saldırıda hayatını kaybeden 50 kişiden 48'inin listelendiği listeye göre, kurbanların 44’ü erkek, 4’ü ise kadın. Başbakan, söz konusu listenin gayri resmi olduğunu ve kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından resmi listenin açıklanacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.