Yerli otomobilde CEO yarın açıklanıyor

Yerli otomobilde CEO yarın açıklanıyor

Yerli otomobil üretiminde sürece hız veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yarın düzenlenecek törenle üst yöneticisinin (CEO) açıklanması ve şirketin kuruluş protokolünün imzalanması planlanan "Türkiye'nin Otomobili Projesi"ne hız veriliyor.

Gelecek dönemde yerli otomobilin tasarım, üretim, logo ve markasının belirlenerek prototipinin geliştirilmesine odaklanılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde şirket sözleşmesinin 11 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde imzalanacağını, aynı gün şirketin genel müdürünün de açıklanacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yarın gerçekleştirilmesi planlanan törende şirketin kuruluş protokolünün şahitliğini yapması ve üst yöneticiyi açıklaması bekleniyor.

Bu adımla projede yeni bir aşamaya geçilecek. Şirketleşme sürecinin gerçekleşmesiyle yerli otomobilin tasarım, üretim, logo ve marka belirlenmesi çalışmalarına yoğunlaşılacak. Üretim yeri konusunda yaklaşık 25 ilden talep gelen "Türkiye'nin Otomobili Projesi" kapsamında, gelecek yıl ilk prototipin geliştirilmesi, 2021 yılı sonunda ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum