'Yerli ve milli Twitter geliyor' iddiası

'Yerli ve milli Twitter geliyor' iddiası

Türkiye'de 'yerli ve milli sosyal medya uygulamaları' için çalışmaların sürdüğü iddia edildi.

AK Parti'nin hazırladığı 11 maddelik sosyal medya düzenlemesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmuştu. Düzenleme, mevzuata uymayan platformlara erişimi azaltmayı öngörüyor.

Düzenleme üzerinde görüşmeler sürerken Türkiye'de 'yerli ve milli sosyal medya uygulamaları' için de çalışmaların devam ettiği iddiaları var.

Euronews Türkçe'nin ulaştığı bilgilere göre ilk önemli girişim Türk Telekom çatısı altında yerli bir Twitter uygulaması olacak.

Gelen bilgilere göre bu uygulama Türk girişimciler tarafından oluşturulmuş olan ancak hizmet sağlayıcısı tarafından faturalarını ödemediği gerekçesiyle 2019'da kapatılan 'Yazbee' platformu kullanılarak hayata geçirilecek.

Uzmanlar Yazbee'nin PTT Messenger uygulaması gibi hazır yazılım olarak tercih edildiğini ve şu günlerde alt yapı testlerinin gerçekleştirildiğini, lansmanının ise temmuz ayı sonunda gerçekleşmesinin beklendiğini aktardı.

Yazbee: Sabırsızlanıyoruz

Türk Telekom'un uygulamanın teknik tarafında Türk bilişim sektörünün eski kuruluşlarından Gantek firması ile çalıştığı ve yazbee.com üzerinden kayıtların şimdiden başladığı aktarıldı. Sitenin giriş sayfasında "Sizi yeniden görmek için sabırsızlanıyoruz" mesajı yer alıyor.

Bununla birlikte, Twitter'da 200 bin kullanıcıya ulaşmış olan yazbee'nin geri dönüşüne ilişkin anonim hesaplardan mesajlar dikkat çekiyor.

Platformun kurucu ortaklarından Arif Ünver daha önce Aydınlık ve Anadolu Ajansı'na verdiği demeçlerde, "bu olayın basit bir ticaret girişimi olmadığını ve ülke menfaatlerini ilgilendirdiğini" belirtmişti.

Türk Telekom: İddialar gerçek dışı

Görüştüğümüz Türk Telekom yetkilileri ise "Sosyal medya platformu projesine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.