Yıldırım: Savaşa girmedik, seçime gidiyoruz

Yıldırım: Savaşa girmedik, seçime gidiyoruz

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı Adayı Binali Yıldırım, tüm partilerin standına çiçek bırakmasıyla ilgili olarak "Yani biz savaşa filan girmiş değiliz, seçime gidiyoruz." dedi.

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın sorularını yanıtladı.

Yıldırım, "Sosyal medyada çok karşılaştığım için şunu merak ediyorum; "Benim AK Parti'yle aram iyi değil, hiç oy vermedim; ama Binali Yıldırım başka biri, ona oy veririm" diyor insanlar. Bu 'başkalık' nereden kaynaklanıyor; yani bu teveccühü neyle izah edersiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Tabii, ben İstanbulluların bizi nasıl öyle bir yere koyduklarının, nasıl öyle gördüklerinin cevabını bilemem, yorumlamasını yapamam; ancak benim partim AK Parti'dir ve AK Parti'nin görevi de kurulduğu günden bu tarafa insanlara hizmet etmektir, insanların hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini arttırmaktır. İnsanların birliğini ve kardeşliğini savunmaktır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bizim partili olarak ya da parti kimliği dışında davranışlarımız farklı değil; herhalde bu yüzden insanlar beşeri münasebetlerimizi beğeniyor olsa gerek."

Kılıçarslan'ın devamında yönelttiği sorular ve Yıldırım'ın yanıtları şöyle:

- Mesela bugün Üsküdar'da sahildeki bütün siyasi partilerin stantlarını gezdiniz ve çiçek verdiniz. Bu da aslında siyasette çok özlediğimiz bir manzara.

- Yani biz savaşa filan girmiş değiliz, seçime gidiyoruz. Seçim sürecinde de nihayetinde kendimizi anlatacağız, onlar da adaylarını anlatıyorlar. Bu gayet medeni bir durum… Bunların esasında hiç yadırganmaması gerekir diye düşünüyorum.

- Yani bir normalleşme hepimize iyi mi gelecek?

- Gayet tabii. Ne için kavga edeceğiz, paylaşacağımız çok şeyimiz var; ayrışacağımızsa çok az şey var. Üç günlük yalan dünya, neyi paylaşamıyoruz?

Haberin tamamı için tıklayınız.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.