YouTube'un en çok kazananı 8 yaşındaki milyoner

YouTube'un en çok kazananı 8 yaşındaki milyoner

Henüz 8 yaşındaki Ryan Kaji, 26 milyon dolarla bu yıl da video paylaşım sitesi Youtube'ün en çok kazanını oldu.

Anne babasının 2015'te açtığı "Ryan'ın Dünyası" adlı kanal kısa geçmişine rağmen 23 milyon aboneye ve 35 milyar izlenme oranına ulaştı. Bu başarı, Ryan Kaji'nin adını milyonerler listesine adını yazdırdı.

Gerçek adı Ryan Guan olan ve 26 milyon dolar kazanan küçük çocuk, geçen yıl da 22 milyon dolar elde ederek video platformunun en çok kazanını olmuştu.

İlk açıldığında "Ryan ToysReview" olarak adlandırılan kanalda, ilk okul öğrencisi olan Ryan kendine verilen hediyeleri paketlerinden çıkarıp tanıtımlarını yapıyor. Truth in Advertising (Reklamların Arkasındaki Gerçekler) adlı bir kuruluşun şikayeti üzerine kanalın ismi "Ryan'ın Dünyası" olarak değiştirildi. Şikayet sebebi ise, kanalda hangi videonun sponsorlu (reklam) hangisinin ise gerçek tüketici yorumu olduğunun belirtilmemesiydi.

Ryan'ın yaşının da büyümesiyle oyuncak tanıtımlarına eğitici videolar da eklendi.

"Çocukların verileri izinsiz kaydediliyor"

Youtube platformunun en çok kazananlarında çocuklar zirvede. Listede ikinci sırada yer alan Dude Perfect grubunu, 2014 yılında dünyaya gelen minik Rus Anastasia Radzinskaya takip ediyor. Tek kanalda 42 milyonla en çok izleyici rekorunu kıran Anastasia ise bir yılda 18 milyon dolar kazandı.

Çocuklara milyon dolarlar kazandıran videolardan dolayı Youtube'in çatı şirketi Google'a ceza da kesildi. Teknoloji devinin, bu videolar üzerinden çocuklarla ilgili izinsiz kişisel veri topladığı ortaya çıkmıştı.

Google'a 170 milyon dolar ceza kesen ABD Federal Ticaret Komisyonu'na göre, şirket söz konusu verileri çocuklara yönelik reklam stratejisini geliştirmek için kullandı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.