"YPG lideri Mazlum Abdi Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti"

"YPG lideri Mazlum Abdi Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti"

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin lderi Mazlum Abdi'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderek görüşmelerde bulunduğu ifade edildi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG'nin Komutanı Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret ettiği ifade edildi.

Al Monitor'de yer alan habere göre Abdi, BAE'ye giderek burada Esed rejimiyle YPG arasında bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olması için BAE yetkilileriyle görüştü. Abdi'nin burada BAE'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayid Al Nahyan ile de görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

BAE yetkilileri böyle bir ziyaretin gerçekleşmediğini savunurken Al Monitor'ün kaynakları ziyarette Kürdistan Yurtseverler Birliği (PUK) lideri Bafel Talabani'nin de yer aldığını öne sürdü.

YPG'nin bir süredir Esed rejimiyle uzlaşı girişiminde olduğu biliniyordu.

Son dönemde Arap ülkelerinin Esed rejimiyle artan ilişkilerinin YPG'nin de bu yöndeki girişimlerini hızlandırabileceği tahmin ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.