Ürdün: Arap Birliği ülkelerinin büyük kısmı Esed rejiminin birliğe dönmesini istiyor

Ürdün: Arap Birliği ülkelerinin büyük kısmı Esed rejiminin birliğe dönmesini istiyor

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, Esed rejiminin Arap Birliği'ne tekrardan kabul edilme sürecine ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, Esed rejiminin yakın zamanda Arap Birliği'ne yeniden kabul edilebileceğini ancak ülkedeki mevcut çatışma ortamı gibi bazı zorluklarla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Safadi CNN'e çarşamba günü yaptığı açıklamada, 22 üyeli Arap Birliği'ndeki ülkelerin büyük bir kısmının Esed rejiminin birliğe dönüşünü desteklediğini belirtti.

Safadi, "(Esed rejiminin) birliğe dönüşü gerçekleşecek. Sembolik olarak önemli olacak ancak 12 yıldır süren çatışmaların ardından krizin karmaşıklığı göz önüne alındığında, bu çok uzun, meşakkatli ve zorlu bir sürecin yalnızca mütevazi bir başlangıcı olacaktır." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Arap Birliği Sözcüsü perşembe günü yaptığı açıklamada, Arap ülkelere bağlı bakanların pazar günü Kahire'de Esed rejimiyle normalleşme girişimlerini görüşeceğini söyledi.

Esed rejiminin Suudi Arabistan öncülüğünde Arap Birliği'ne yeniden üye yapılması çabalarına bazı Arap ülkeleri sıcak yaklaşmıyordu.

Wall Street Journal'ın bir haberinde, Fas, Kuveyt, Katar ve Yemen gibi Arap Birliği'nin üye ülkelerinin Suudi Arabistan'ın Esed rejimini birliğe geri kazandırma girişimlerini reddettiği belirtilmişti.

Habere göre, Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönmesini istemeyen Arap ülkeleri, rejimin geri kabul edilmesinden önce Suriye'deki muhaliflerle angaje olmasını istiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum