2011'den bu yana ilk kez bir İran Cumhurbaşkanı Suriye'de

2011'den bu yana ilk kez bir İran Cumhurbaşkanı Suriye'de

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye'ye yaptığı iki günlük ziyaret çerçevesinde rejim lideri Beşar Esed ile görüşecek.

2011'de savaşın patlak vermesinin ardından ilk kez bir İran Cumhurbaşkanı Suriye'yi ziyaret ediyor.

Bu kapsamda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Arap ülkelerin Esed rejimini yeniden kendi içlerine kabul etme girişimleri sürerken bugün Suriye'nin başkenti Şam'a indi.

İbrahim Reisi'ye iki günlük Suriye ziyaretinde rejimin Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani olmak üzere İranlı yetkililer eşlik edecek.

Reisi, başkent Şam'da rejim lideri Beşar Esed ile siyasi ve ekonomik alanları kapsayan görüşmelerde bulunması ve taraflar arasında bir dizi anlaşma sağlanması bekleniyor.

Öte yandan Suriye merkezli Levant 24'ün haberine göre, Esed rejiminin Reisi'nin ziyareti öncesinde ülkedeki bazı toprakların mülkiyetini İran'a devretmişti.

Söz konusu toprakların, Esed rejiminin İran'a olan borçlarının kaldırılması karşılığında İran'a devredildiği bildirilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum