ABD'den itiraf: İdlib'de vurduğumuz kişi El Kaide yöneticisi değil, sivil olabilir

ABD'den itiraf: İdlib'de vurduğumuz kişi El Kaide yöneticisi değil, sivil olabilir

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde El Kaide yöneticisini öldürdüğü iddialarını geri çekmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de üst düzey bir El Kaide yöneticisini öldürdüğü iddiasından geri adım attı.

ABD'li yetkililer Washington Post'a yaptıkları açıklamada, başlangıçta Biden yönetiminin Suriye'nin kuzeyinde bir El Kaide yöneticisini öldürdüğünü iddia ederken daha sonra ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) içinde saldırıda kimin öldürüldüğüne dair tartışmaların ortaya çıktığını söyledi.

Bir ABD'li yetkili konu hakkında "Üst düzey bir El Kaide yetkilisini öldürdüğümüzden artık emin değiliz." diye konuştu. Diğer bir Amerikan yetkili ise "Saldırının gerçek hedefi öldürmediğine inansak da, (hedef alınan) kişinin El Kaide'den olacağını düşünmüştük." dedi.

ABD saldırısında öldürülen adamın ailesi de 56 yaşındaki Lütfi Hasan Mastu'nun 10 çocuk sahibi sivil bir çoban olduğunu ve silahlı gruplarla bağlantısının bulunmadığını belirtiyordu.

Bölge kaynakları saldırıda bir sivilin öldüğünü teyit etmişti.

Ne olmuştu?

ABD, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği saldırıda "üst düzey El Kaide lideri"ni öldürdüğünü öne sürerken yerel kaynaklar hayatını kaybeden kişinin sivil bir çoban olduğunu bildirmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da  ABD'nin İdlib'in Kurkaniye'ye yönelik düzenlediği saldırı sırasında koyunlarını otlatan Mastu'nun yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

SOHR'a göre, saldırının gerçekleştirildiği köydeki halk, ABD hava saldırısında öldüğü belirtilen sivilin herhangi bir silahlı oluşuma bağlı olmadığını kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.