Ürdün Suriye'deki hava saldırısında 6 çocuk ve 1 kadını katletti

Ürdün Suriye'deki hava saldırısında 6 çocuk ve 1 kadını katletti

Ürdün'e bağlı savaş uçaklarının Suriye topraklarında bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Ürdün Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının Suriye'nin güneyinde bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Ürdün savaş uçakları dün gece saatlerinde Dera kırsalında Ürdün sınırında yer alan Hirab eş Şahm yerleşimi yakınlarına hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırısında Esed rejimi ve İran bağlantılı milislere ait olduğu ileri sürülen uyuşturucu merkezlerinin hedef alındığı kaydedildi.

Ürdün ve Esed rejimi konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Saldırıda siviller katledildi

Öte yandan Suriyeli yerel kaynaklar, saldırıda bölgenin en büyük uyuşturucu tacirlerinden Mar'i Ruveyşed er Remsan'ın evinin hedef alındığını kaydetti.

Saldırıda Remsan'ın yanı sıra 6 küçük çocuğu ve eşi de yaşamını yitirdi.

Bölgenin konumu:

Ne olmuştu?

Esed rejimi ile Arap ülkeleri arasında normalleşme girişimleri sürerken Ürdün'den dikkat çekici bir açıklama gelmişti.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, Esed rejimini askeri bir operasyon düzenlemekle tehdit etmişti.

5 Mayıs akşamı CNN'e açıklamalarda bulunan Safadi, Suriye'de devam eden krizin Ürdün'ü de etkilediğini ve ülkelerinin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

Safadi, uyuşturucu sorununun her geçen gün arttığının ve Suriye topraklarından Ürdün'e uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığının altını çizdi ve rejimin buna karşı önlem alması gerektiğini dile getirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, Esed rejiminin bu soruna etkili bir önlem almaması halinde Ürdün'ün Suriye içerisinde askeri operasyon düzenleyebileceği tehdidinde bulundu. Uyuşturucu sorununun Ürdün'ün yanı sıra Körfez bölgesini de etkilediğini söyleyen Safadi, bu tehdidi hafife almadıklarını dile getirdi.

Esed rejimi uzun süredir Hizbullah ve İran ile birlikte Suriye'nin güneyinde uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor.

Bu kapsamda Suriye'den Ürdün'e ve diğer Arap ülkelerine yönelik uyuşturucu sevkiyatı son dönemde artış gösteriyor.

Arap ülkeleri ve Esed rejimi arasındaki normalleşme görüşmelerinde uyuşturucu sorununun önlenmesi bir numaralı gündem maddeleri arasında yer alıyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.