Türkiye-Esed rejimi normalleşme toplantısı Moskova'da yapıldı

Türkiye-Esed rejimi normalleşme toplantısı Moskova'da yapıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek dörtlü toplantıya Türkiye, Rusya, İran ve Esed rejimi dışişleri bakanları katılım sağlıyor.

(Fotoğraf: Twitter)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus, İranlı ve Suriyeli mevkidaşlarıyla bugün Moskova'da bir araya gelecek.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamaya göre toplantıda "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulması, terörle mücadele, siyasi süreç, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri de dahil olmak üzere insani konuların ele alınmasının planlandığı" belirtildi.

Çavuşoğlu'nun ayrıca toplantı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de beklendiği bildirildi. Çavuşoğlu'nun Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüşmesi bekleniyor.

Öte yandan rejim lideri Beşar Esed, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yaptığı görüşmede, "Moskova'daki dörtlü toplantı girişiminin önemini vurgularken bu girişimin amacının ve nihai özünün işgal güçlerinin çekilmesi ve iki ülke arasında normalleşme yolunun terör gruplarına desteğin kesilmesi olduğunu" söylemişti.

Toplantı başladı

Başkent Moskova’daki Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad katılıyor.

Lavrov’un, basına açık kısmında açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımları ele alınacak.

Bakan Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejimiyle normalleşme görüşmelerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Moskova'da düzenlenen Suriye konulu Dörtlü Dışişleri Bakanları toplantısında:

- Terörle mücadelede işbirliği,

- Geri dönüşlerin altyapısının işbirliği içinde sağlanması,

- Siyasi sürecin ilerletilmesi ve

- Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.