NATO Ortadoğu'ya açılıyor

NATO Ortadoğu'ya açılıyor

NATO'nun Ürdün yönetimiyle başkent Amman'da ofis açma ihtimalini görüşeceği belirtildi.

(Fotoğraf: Flickr / NATO)

NATO'nun Ürdün'ün başkenti Amman'da bölgesel irtibat ofisi açmayı planladığı bildirildi.

Ürdün haber ajansının NATO'nun üst düzey bir yetkilisinden aktardığına göre, Ürdün ile NATO arasındaki yakın iş birliği ve güçlü ikili ilişkiler sebebiyle Amman'da bir irtibat ofisi açılabileceği belirtildi.

Örgütün Ürdün'de bir irtibat ofisi açması durumunda Arap ülkelerinde ilk kez bir NATO ofisi hizmete girmiş olacak.

Askeri strateji uzmanı Celal el Abadi, El Arabi el Cedid'e yaptığı açıklamada bir NATO heyetinin ekim ayında Ürdün'e bir ziyaret gerçekleştirmesinin beklendiğini ifade etti.

"Ürdün NATO için bölgesel bir merkez haline gelebilir"

El Abadi Ürdün'de bir NATO ofisi açılması hakkında "Ürdün ittifak için bölgesel bir merkez haline gelebilir ve bu merkez sayesinde bölge ülkeleriyle de koordinasyon kurulabilir." değerlendirmesinde bulundu

"Amman'da açılması olası NATO merkezinin eğitim, terörle mücadele, istihbarat çalışmaları, lojistik destek ve siber güvenlik alanlarına odaklanacağını" dile getiren El Abadi, "Suriye, İsrail, Irak ve en önemlisi İran'a yakın konumu nedeniyle Ürdün'ün iyi bir tercih olacağını" söyledi.

Uzmanlar, özellikle Suriye kaynaklı yaygın güvenlik açıklıkları sebebiyle Ürdün'ün ABD ve NATO' ile daha da yakınlaşabileceğini savunuyor.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, 2022'de NATO'ya benzerlik teşkil eden bir Orta Doğu askeri ittifakının kurulmasına olumlu baktığını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.