İran ve Hindistan'dan "teröre karşı ortak mücadele" vurgusu

İran ve Hindistan'dan "teröre karşı ortak mücadele" vurgusu

İran ve Hindistan'dan "terörle mücadeleyi sürdürmeye ve bölgesel barış ve güvenliği sağlamaya yönelik taahhütlerini" yeniden teyit etti.

(Fotoğraf: president.ir)

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemkani, Hindistanlı mevkidaşı Ajit Doval ile başkent Tahran'da bir araya geldi.

9bfc82f6-adfc-491a-93fe-a2ebe8e9ddc9.jpg

Taraflar pazartesi günü ortak yayımladıkları bildiride, "terörle mücadeleyi sürdürmeye ve bölgesel barış ve güvenliği sağlamaya dair bağlılıklarını yeniden tasdik ettiklerini" duyurdu.

Hindistan ve İran ayrıca bölgesel ve küresel zorluklarla mücadelede iş birliğini güçlendirmeyi taahhüt ederken çok kutupluluğu desteklemek amacıyla yeni küresel gelişmelerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesinin ve Hindistan'ın gelişen yeni dünya düzeninden kaynaklanan değişikliklerde önemli rol oynayabileceğini kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.