İran Suudi Arabistan'daki büyükelçiliğinin yeniden açılması sürecine hız verdi

İran Suudi Arabistan'daki büyükelçiliğinin yeniden açılması sürecine hız verdi

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, Riyad Büyükelçiliğinin açılmasına dair çalışmaların ilk adımının atıldığını söyledi.

(Fotoğraf: İran Dışişleri Bakanlığı)

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, Suudi Arabistan'daki İran diplomatik temsilciliklerinin yeniden açılması yönünde ilk adımların atıldığını duyurdu.

Başkent Tahran'da haftalık basın konferansında konuşan Kenani, İran'ın Riyad Büyükelçiliğinin yanı sıra Cidde'deki konsolosluğunun ve İslam İşbirliği Örgütü misyon ofisinin faaliyete yeniden geçmek üzere gerekli olan süreci başlattığını söyledi.

Nasır Kenani ayrıca ülkesinin İran ve Suudi Arabistan'ın üzerinde anlaşmaya varılan 10 Mayıs tarihine kadar başkentlerde büyükelçilikleri yeniden açmalarına dair istekliliğini dile getirdi.

Öte yandan Kenani, Sudan'daki çatışmalar sebebiyle İranlı vatandaşların tahliyesi görevini üstlenen Suudi Arabistan'ı övdü.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, cuma günü her iki ülkenin büyükelçiliklerini önümüzdeki günlerde yeniden açacağını kaydetmişti.

İran ile Suudi Arabistan son yıllarda görüşmelerini hızlandırmış, bu kapsamda 2016 yılından bu yana süren diplomatik krizin sona erdirilmesine ve karşılıklı olarak büyükelçiliklerin açılmasına karar verilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.