Beşar Esed İran ile bir dizi anlaşma imzaladı, Türkiye'yi "işgal gücü" olarak nitelendirdi

Beşar Esed İran ile bir dizi anlaşma imzaladı, Türkiye'yi "işgal gücü" olarak nitelendirdi

Rejim lideri Beşar Esed ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, taraflar arasında stratejik alanlar dahil 14 sektörde uzun vadeli bir anlaşma sağladı.

12 yıl sonra ilk kez bir İran Cumhurbaşkanı Suriye'ye yaptığı ziyarette Esed rejimiyle ilişkileri güçlendirmeyi öngören yeni anlaşmalara imza attı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve rejim lideri Beşar Esed, Suriye'nin başkenti Şam'da yaptıkları görüşmelerin ardından önemli alanlarda bir dizi iş birliği anlaşması yaptı.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA'nın haberine göre, Esed ve Reisi dün, taraflar arasında uzun vadeli stratejik kapsamlı bir işbirliği planını kapsayan mutabakat zaptını imzaladı.

168312064877901900.jpg

Habere göre, tarafların tarım, petrol, ulaşım, özel sektör ve iletişim gibi önemli alanlarda bir dizi anlaşma imzaladığı bildirildi.

Rejim lideri Beşar Esed, Reisi ile yaptığı görüşmelerin özünün ekonomik konuların oluşturduğunu ifade ederken İran ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

"İşgal güçleri çekilmeli"

Türkiye ile normalleşme sürecine de değinen Esed, "Moskova'daki dörtlü toplantı girişiminin önemini vurgularken bu girişimin amacının ve nihai özünün işgal güçlerinin çekilmesi ve iki ülke arasında normalleşme yolunun terör gruplarına desteğin kesilmesi olduğunu" ifade etti. Esed ayrıca Rusya'nın yanında bu girişimde oynadığı rol için İran'a teşekkürlerini iletti.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Reisi ise özellikle ekonomik ve ticari alanlarda yapılan anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme noktasında faydalı olacağını vurguladı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.