İran, Esed rejimini gelişmiş silahlarla güçlendirmeye hazır olduğunu açıkladı

İran, Esed rejimini gelişmiş silahlarla güçlendirmeye hazır olduğunu açıkladı

İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, Suriyeli mevkidaşı Ali Abbas'la yaptığı görüşmenin ardından Esed rejiminin savunma kapasitesini güçlendirmeye hazır olduklarını açıkladı.

İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, Esed rejimini gelişmiş savunma silahlarıyla donatmaya hazır olduklarını söyledi.

Middle East Monitor'un İran'ın resmi haber ajansı IRNA'dan aktardığına göre, Aştiyani, Esed rejimi Savunma Bakanı Ali Abbas'la Suriye'nin başkenti Şam'da yaptığı görüşmenin ardından rejime savunma silahları sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

İran'ın Esed rejimiyle silah üretimi konusunda iş birliği yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Aştiyani, iş birliğinin Suriye'de stratejik savunma üretimi kapsamında fabrikalar inşa etmeyi ve üretim hattı kurmayı içerdiğini ifade etti.

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanı Abbas ise "rejimin güvenlik ve istikrarının İranlı kardeşlerinin desteğiyle sağlandığını" ve söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.