YPG/PKK Menbic'teki 'gençleri zorla silah altına alma' kararını askıya aldı

YPG/PKK Menbic'teki 'gençleri zorla silah altına alma' kararını askıya aldı

PKK'nın Suriye yapılanması YPG, Menbiclilerin geniş çaplı protesto gösterileri sonrası geri adım atarak şehirde uygulamaya çalıştığı gençleri zorla silah altına alma kararını askıya aldı.

Suriye'deki PKK yapılanması olan YPG, Menbiclilerin toplu olarak karşı koyduğu zorla silah altına alma tehdidi karşısında bu uygulamanın şimdilik askıya alındığını açıkladı.

YPG kontrolündeki Menbic'te devam eden ekonomik kriz ve YPG güçlerinin halka baskıları üzerine örgütün genç kadınlar da dahil Menbicteki gençleri zorla silah altına alma girişimleri gösterilere neden olmuştu.

Bölgedeki protesto gösterileri sırasında YPG'lilerin sivil halkın üzerine ateş açması sonucu birkaç gün içinde en az 8 sivil hayatını kaybemişti.

YPG kontrolündeki en büyük şehirlerden biri olan Fırat'ın batısındaki Menbic kentinin toplu şekilde isyan etmesi endişesinin YPG'ye bu kararı aldırdığı belirtilirken, açıklanma şeklinden kararın kalıcı değil geçici olarak alındığı ifade ediliyor.

Bölge halkı YPG'yi cuma günü büyük bir ayaklanmayla tehdit etmiş ve zorla silah altına alma kararının iptalinin yanı sıra YPG güçlerinin halka baskısının sona ermesi, sokaklardan çekilmesi ve halkın kötü ekonomik durumunun düzeltilmesi taleplerinde de bulunmuştu. 

YPG/PKK ile bölge halkı arasındaki gerilim devam ediyor

Kararı yetersiz bulan bölge halkıyla YPG arasındaki gerilim devam ediyor.

Kuzey Suriye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Menbic kenti, stratejik konumu ve bölgedeki ulaşım ağının kesişme noktası olmasıyla dikkat çekiyor. 

ABD'nin yoğun desteğiyle YPG/PKK'nın Ağustos 2016'da IŞİD'den ele geçirdiği Menbic'teki PKK varlığı Türkiye'nin ciddi oranda tepkisini çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.