YPG'ye desteği sürdüreceklerini ifade eden ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye yuvasına dönmeli

YPG'ye desteği sürdüreceklerini ifade eden ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye yuvasına dönmeli

ABD Savunma Bakanı Mark Esper Türkiye'nin "yuvasına geri dönmesinin" önemli olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin gerçekleştiği 13 Kasım günü bir grup gazeteciye açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Ankara'nın gerek Rusya ile yaptığı silah anlaşmaları gerekse Suriye'de attığı adımlar neticesinde NATO'dan uzaklaşmakta olduğu konusundaki uyarılarını şu sözlerle yineledi:

"Türkiye'nin yuvaya dönmesine ihtiyaç var. Kore savaşından Afganistan'a kadar uzanan yıllar boyunca bizim iyi bir müttefikimiz oldular. İlişkilerimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Özellikle de askeri düzeyde bunu yapmalıyız ki ilişkimiz bu zor dönemleri atlatabilecek güçte ve derinlikte olsun."

"YPG'ye destek sürecek"

Bakan Esper, ABD askerlerinin Kobani bölgesinden bir hafta on gün içerisinde çıkacağını belirterek ülkesinin Suriye'deki askeri varlığını iyiden iyiye azaltacağını açıkladı. Bu kısmi çekilme ile geride sadece 600 askerin kalacağını açıklayan Esper, ABD'nin YPG güçlerini desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.