"Yunan görevliler Türkiye'ye geri gönderdikleri mültecileri eşyalarına el koyup dövüyor"

"Yunan görevliler Türkiye'ye geri gönderdikleri mültecileri eşyalarına el koyup dövüyor"

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, Yunan güvenlik güçlerinin Meriç bölgesine gelen göçmenlere yönelik insan hakları ihlallerini gündeme taşıdı.

New York merkezli insan hakları kuruluşu Human Rights Watch (HRW/İnsan Hakları İzleme Örgütü), Türkiye sınırındaki Meriç bölgesinde görev yapan Yunan güvenlik güçlerinin mültecileri ve göçmenleri düzenli olarak sorgusuz, sualsiz Türkiye'ye geri gönderdiğini açıkladı. HRW'ye göre kötü muamelede bulunulan göçmenler fiziksrl şiddete de maruz kalıyor.

HRW araştırması kapsamında Mayıs, Ekim ve Kasım aylarında Meriç Nehri üzerinden Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 26 mülteci ya da göçmenle görüştü

Afganistan, Irak, Fas, Pakistan, Suriye, Tunus ve Yemen uyruklu göçmenler arasında çocuklu ailelerle yola çıkanlar da olduğu belirtildi.

Göçmenler, zorla Türkiye'ye geri gönderildikleri 24 farklı vakayı anlattı.

Görüşülen göçmenlerin tümü, Yunan polisi ya da herhangi bir işaret olmayan üniformaları ve maskeleri bulunan kimliği belirsiz güvenlik güçlerinin kendilerine karşı düşmanca ve şiddet dolu bir tavır takındığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.