Yunan Parlamentosu onayı verdi: Makedonya'nın ismi değişti

Yunan Parlamentosu onayı verdi: Makedonya'nın ismi değişti

Yunanistan ve Makedonya arasında uzlaşmazlığa neden olan isim krizinin çözümüyle ilgili anlaşma Yunan parlamentosu tarafından onaylandı.

Yunan parlamentosunda, Makedonya’nın isim değişikliği için Atina ile Üsküp arasındaki anlaşma Cuma günü yapılan oylamada kabul edildi. Parlamento başkanlığı, oylamada 153 milletvekilinin anlaşmanın lehine, 146’sının ise aleyhine oy kullandığını açıkladı. Bir tane de çekimser oy kullanıldı. Bu anlaşmanın kabul edilmesiyle, Makedonya Cumhuriyeti’nin adı Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilmiş oldu.

Yunan parlamentosunda oylamanın Perşembe günü yapılması planlanıyordu. Ancak birçok milletvekilinin konu hakkında söz almak istemesi nedeniyle oylama Cuma gününe ertelenmişti.

Anlaşma, Yunan hükümetinde krize neden olmuş, hükümetin küçük ortağı konumundaki popülist Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisinin lideri Panos Kammenos'un istifa etmesi üzerine güven oylaması yapılmasına karar verilmişti. Ancak güven oylamasında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras gerekli oy çoğunluğunu alarak hükümetini korumuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.