Yunan polisinin sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara sert müdahalesi sürüyor

Yunan polisinin sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara sert müdahalesi sürüyor

Sığınmacılar sınırı geçmek için Yunan güvenlik güçleriyle karşı karşıya geliyor.

Türkiye'nin Suriye'nin İdlib şehrinden gelen yeni göç dalgası sonrası sınırlarını açtığını açıklamasının ardından Avrupa ülkelerine göç etmek isteyen binlerce sığınmacının Yunanistan-Türkiye sınırındaki bekleyişi sürüyor.

Türkiye'nin Ege Denizi kıyılarında ve Edirne'nin Meriç Nehri bölgelerinde yoğunlaşan sığınmacılar sınırı geçmek için Yunan güvenlik güçleriyle karşı karşıya geliyor.

Cuma sabahı sınırı geçmek isteyenlere biber gazı, ses bombası ve TOMA'larla (Toplu Olaylara Müdahale Aracı) müdahale eden Yunan güvenlik güçleri sebebiyle, sığınmacılar zor anlar yaşadı.

Sınırı geçmeyi başaran mültecilerin birçoğuysa Yunan güvenlik güçlerince yakalanarak Türkiye tarafına tekrar geri gönderiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 12.10 itibarıyla Edirne'den Yunanistan'a geçen sığınmacı sayısının 142 bin 175 olduğunu bildirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.