Göçmen karşıt milisler Yunanistan sınırında devriye geziyor

Göçmen karşıt milisler Yunanistan sınırında devriye geziyor

Yüzlerce kişilik göçmen karşıtı 'gönüllü ordusu' güvenlik güçlerine destek veriyor.

Yunanistan tarafında göç akışına karşı alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunan kaynaklar, yüzlerce kişilik göçmen karşıtı “gönüllü ordusu”nun güvenlik güçlerine destek verdiğini belirtiyor.

Türkiye’nin göçmenlerin Avrupa’ya ulaşmasında artık engel koymama kararı sonrası iki ülke arasındaki Meriç Deltası’nın sakinleri, sınırda toplanan binlerce göçmenin içeriye geçişini engellemek için nöbet tutuyor.

Yunan sınırını korumaya gönüllü yüzlerce kişi, 24 saat devriye görevi yapıyor, Meriç Nehri’nde ise tekneler dahil şahıslara ait deniz vasıtaları bulunuyor.

Enosian Delta Birliği adı verilen oluşumun başkanlığını yapan avukat Paris Papadakis, Sputnik’e yaptığı açıklamada, “ülkelerinin menfaatlerini savunmak için ordu ve polisin yanında yer aldıklarını” belirtti.

Meriç Deltası’nda yaşayan halk arasında daha önce eşi görülmemiş bir “birlik” hissi oluştuğunu anlatan Papadakis, gönüllülerin devriye sırasında kendi av tüfeklerini de taşıdığını ifade etti.

İnsanların işlerini bırakıp sınır görevi için silahlandığını söyleyen Papadakis şöyle devam etti:

"Bugünlerde 500’den fazla gönüllü, sınırın korunmasına yardım ediyor. Birliğimizin üyeleri, sıradan yurttaşlar, çiftçiler, balıkçılar, hayvan yetiştiricileri. Toplamda ülkemize 10 binden fazla yasa dışı geçişi önlemeyi başardık ve bu işe devam edeceğiz. Gece-gündüz nehir ve çevresinde devriye geziyoruz. Ordu ve sınır muhafız birimleriyle koordineli olarak bir vazife listesi hazırlıyoruz. Her bir görev 5 saatlik periyotla başlayıp, dayanabildiğimiz sürece devam ediyor. Tüm gönüllüler ulusal muhafızlar olarak silahlı. Güvenlik nedeniyle av tüfekleri taşıyoruz."

Bölge halkının sınır muhafazası için daha önce de ordu ve polise yardım ettiğini belirten Papadakis “halk devriye gücü”nün nasıl çalıştığını şöyle anlattı:

"Uygulamada kolluk güçlerine destek veriyoruz. Yasadışı göçmenleri takip ediyor ve bu kişileri getirenleri tutuklamaları için polise gerekli bilgileri veriyoruz. Her gün ordu ve polisin “gözü” olarak çalışıyoruz."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.