Yunan subaylar Mısır'da askeri eğitim alacak

Yunan subaylar Mısır'da askeri eğitim alacak

Mısır ve Yunanistan, askeri alanda ikili iş birliğini sağlayacak adımlar attı.

Yunanistan Savunma Bakanı Korgeneral Konstantinos Floros ve beraberindeki askeri heyet, Mısır'ın başkenti Kahire'de Sisi rejiminin Savunma Bakanlığı merkezine bir ziyarette bulundu.

Floros'u Savunma Bakanlığı merkezinde Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Usame Asker karşıladı.

İkili, Orta Doğu ve Akdeniz doğusunda iki ülkenin karşılaştığı güvenlik sorunları bağlamında savunma, güvenlik ve barış alanlarında çeşitli meseleleri ele aldı.

Mısırlı ve Yunan liderler, yaptıkları görüşme sonucunda ikili ilişkileri pekiştirme ve iki ülkenin silahlı kuvvetlerine bağlı uzmanların karşılıklı deneyim paylaşması gerektiği konusunda anlaştı.

Öte yandan iki ülke arasında askeri eğitim alanında anlaşma imzalandı.

Buna göre, Yunan ordusunun bünyesindeki subayların, Mısır'ın üst düzey askeri okullarında eğitim alabilmesi sağlanacak.

Kahire'nın Ankara ile normalleşme arayışında olduğu bir dönemde, Türkiye ile tartışmalara yol açan ilişkilere sahip Yunanistan ile iş birliği anlaşmalarında bulunması dikkat çekiyor.

Mısır geçtiğimiz günlerde de Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan'ın katılımıyla ortak askeri tatbikat gerçekleştirmişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.