Yunanistan: Avrupa Türkiye'ye yaptırım uygulamalı

Yunanistan: Avrupa Türkiye'ye yaptırım uygulamalı

Atina, Avrupa Birliği'nin (AB) Ankara'ya yönelik yaptırımları onaylamasını beklediğini duyurdu.

Atina, Türkiye ve Yunanistan'ın deniz sınırları, enerji hakları ve diğer anlaşmazlıkları müzakere etmeyi kabul etmesine rağmen, Avrupa Birliği'nin (AB) Ankara'ya yönelik yaptırımları onaylamasını beklediğini duyurdu.

Ulusal liderlerin bazı önerileri benimsemelerini beklediğini söyleyen Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, ERT televizyonuna verdiği demeçte, “Asıl soru, Türkiye'nin 'itaatsizliği' durumunda bu yaptırımların nasıl etkinleştirileceği, çünkü biz AB'nin çok hızlı bir şekilde işlediğini görmeye alışkın değiliz" dedi.

AB liderlerinin başlangıçta bu hafta yapılması planlanan ve 1-2 Ekim'e ertelenen zirvede Türkiye'ye yaptırım uygulama önerilerini gözden geçirmeleri bekleniyor.

Yunanistan ve Türkiye, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının araştırılması konusunda gerginlik yaşıyor.

İki taraf da istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğunu duyurdu. Türkiye ile Yunanistan arasındaki resmi müzakereler dört yıl önce askıya alınmıştı. Halihazırda İstanbul'da yapılması planlanan görüşmeler için ise tarih belirlenmedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.