Yunanistan'daki mülteci kampında 'kurşun zehirlenmesi' krizi

Yunanistan'daki mülteci kampında 'kurşun zehirlenmesi' krizi

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki bir mülteci kampında çok sayıda sığınmacı kurşun zehirlenmesi geçirdi.

Yunan makamları, Midilli Adası'ndaki bir kampta sığınmacıların kurşun zehirlenmesine maruz kalmış olabileceklerini doğrulayan bir rapor yayınladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü sosyal medya üzerinden Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ve AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson'u etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yunan yetkililer, Midilli Adası'nda kurulan yeni kamptaki mültecilerin kurşun zehirlenmesine maruz kaldığını doğruladı. Bu çok kötü ve AB için için utanç verici. Bu insanlar derhal tahliye edilmeli"

MSF, Twitter'deki gönderisinde Yunanistan Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'nın raporuna atıfta bulundu.

Söz konusu raporda, mültecilerin bulunduğu noktalarda 11 numunenin analiz edildiği ve bu bölgelerde kurşun konsantrasyonu olduğu ifade edildi. 12'nci toprak örneğinde kurşun konsantrasyonunun kabul edilebilir sınırların üzerinde olduğu bildirildi.

Raporda kurşun oranının yüksek olduğu bölgenin yerleşim alanı olmadığı, yine de bu alana beton dökülerek zehirlenmelere karşı önlemler alınacağı belirtildi.

Midilli Adasındaki bir kampta büyük yangın

Geçtiğimiz eylül ayında Yunanistan'ın Midilli ve Sisam adalarından bulunan sığınmacı kamplarında çıkan yangın sonrası 4 aylık olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Ülkenin en büyük sığınmacı kampı Moria'nın, çıkan yangının ardından tamamen kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle kamptaki yaklaşık 13 bin sığınmacı başka kamplara transfer edilmişti.

Uluslararası insani yardım kuruluşları, kamptaki aşırı kalabalık ve insani olmayan şartlara dikkati çekerek kampta sosyal mesafe ve temel hijyen şartlarını sağlamanın mümkün olmadığı uyarısında bulunuyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.