Yusuf Kaplan: Dil Devrimi Türkçe'nin İslami ruhunu yok etti

Yusuf Kaplan: Dil Devrimi Türkçe'nin İslami ruhunu yok etti

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye'nin asıl sorununun dil olduğunu belirterek, "Dil Devrimi, Türkçe’nin İslâmî ruhunu yok etti!" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan "Dil Devrimi, Türkçe’nin İslâmî ruhunu yok etti!" başlıklı yazısında, "Medeniyet dili: Müslüman zihninin, idrakinin ve tefekkür biçiminin yitirilmesi. Unutmayalım: Düşünemeyen, düşer; düş göremez. Dil Devrimi, vahyin ışığında yoğrulan dil’imizi sekülerleştirdi; İslâmî muhtevasını bitirdi. Din de, İslâmî ruhunu yitirdi. Dil, gidince; din de gitti; hayat çölleşti." düşüncesini dile getirdi. 

Kaplan, "Unutmayalım: 'Dillerini' yitiren toplumlar, 'Yer'lerini; Yer’lerini yitiren toplumlarsa, Yön’lerini de yitirirler ve insanlığa bir şey veremezler. Oysa Osmanlı Türkçesi gibi zengin bir medeniyet dilinin, orta ve uzun vadede, önümüze açacağı ufukları bir düşünün bakalım... O yüzden şunu soruyorum: Bir toplumu yok etmek mi istiyorsunuz? Dilini, kültürünü yok edin! Genç kuşaklarını aşağılık kompleksine sürükleyin, özgüvenlerini yok edin! Bu ülke, hiç kimseden çekmedi 'yerli sömürgeciler'den çektiği kadar! Dilini, kültürünü sömürgeci Batılılar bile yok edemezdi bu kadar!" ifadesini kullandı. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.