Zaporijya Nükleer Santrali zirvesi İstanbul'da gerçekleşti

Zaporijya Nükleer Santrali zirvesi İstanbul'da gerçekleşti

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, Zaporijya nükleer santralinin güvenliği konusunu görüşmek üzere Rusya delegasyonuyla İstanbul’da bir araya geldi.

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi tarafından resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Rafael Grossi’nin Rosatom Genel Direktörü Alexey Likhachev liderliğindeki Rus delegasyonuyla bugün İstanbul’da bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Zaporijya nükleer santralindeki güvenlik konusu ve santral çevresinde bir koruma alanı oluşturulması konularının konuşulduğu ifade edildi.

Grossi, uzun süredir santral ve çevresindeki bombardımanlar nedeniyle santralin tehlike yarattığına dair dikkat çekiyor.

Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olma özelliğine sahip Zaporijya Nükleer Santrali, Rusya işgali öncesinde Ukrayna’nın elektrik ihtiyacının beşte birini temin ediyordu. Ancsak çatışmalar nedeniyle santralde zaman zaman yedek jeneratörler devreye girmek zorunda kaldı. Santral çevresindeki çatışmalar da güvenlik endişelerine neden olmaya devam ediyor.

Ancak bugüne kadar yapılan açıklamalarda hem Rusya hem de Ukrayna nükleer santral çevresindeki bombardımanlar konusunda birbirlerini suçlamaya devam ediyorlar.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.